Holland

Wat een puinhoop, Occupy Me Haarlem!


laatme     

Luister tijdens het lezen naar Ramses Shaffy

 

Hieronder zie je de kruisweg in Haarlem. Tot enkele jaren geleden was dit de entree van het mooie centrum van Haarlem. Helaas is men ruim twee jaar geleden begonnen met een aanpassing van het Stationsplein en omstreken. Dit heeft er toe geleid dat de straten al jaren lang open liggen. Het bijzondere is dat men vrij hard heeft gewerkt om de ondergrondse fietsenstalling voor het station te realiseren. Hierna is al het werk zoals het lijkt een beetje stil gevallen.

 

Zoals je ziet kun je je fiets nu gratis parkeren onder het stationsplein. Volgens zeggen kunnen hier +/- 7000 fietsen staan. Het grote gratis bord moet de zuinige Hollander over de streep trekken om de fiets niet overal te laten slingeren.

Het lijkt er op dat de bouwvakkers nog lang niet van plan zijn om weg te gaan. Dat is maar goed ook want er is nog veel te doen. Onder de grond is het werk dan wel gedaan, maar er boven is nog genoeg te doen. Zoals de Kruisweg naar het centrum auto vrij maken bijvoorbeeld. Het tempo waarin wordt gewerkt is echt diep treurig.

 

De pakken met stenen staan geduldig te wachten to er eindelijk eens een bouwvakker zin krijgt om er een straat van te maken. Je moet op een doordeweekse dag wel goed zoeken om er één te zien werken, als je er al één kan vinden.

Zoals het er nu naar uitziet zal de omgeving van de Kruisweg nog zeker een jaar open blijven liggen. Natuurlijk komt de winter er ook weer aan en dat zal de werkzaamheden nog verder vertragen.

 

Tot mijn verbazing heeft begin November de Occupy beweging bezit genomen van de kruising met de parklaan. Als je de puinhopen van de Kruisweg eindelijk bent gepasseerd kom je deze vrolijke mensen tegen. Hier zingen ze “Laat Me” van Ramses Shaffy. Dat zullen de bouwvakkers die in deze buurt werken ook dagelijks zingen als ze weer een dag niets hebben uitgevoerd rondom het Stationsplein.

 

De mensen van Occupy staan hier met een geweldig initiatief, namelijk demonstreren voor een betere wereld zonder graaiende bankiers. Ik zelf ben al dik tevreden met een betere kruisweg en omstreken. 🙂

 

Het is duidelijk dat een betere wereld bij jezelf begint.

 

Lees alles over de Occupy beweging door hier te klikken!

* * * * ½ 3 votes

 

Ik ben Jan en ik woon samen met Micky in Vogelenzang. Deze website gaat over de zaken die ons bezig houden in het leven zoals wonen, reizen, eten, natuur, opmerkelijke artikelen, youtube videos en sport. We houden werk gescheiden van prive, dus geen werk gerelateerde artikelen op deze website. Veel plezier en plaats gerust feedback onder de artikelen. Jan & Micky

2 Reacties

  • Jan

    Hallo Zagiya,

    Bedankt voor je berichtje. Fijn dat je het met me eens bent. Het is dus nu al Occupy us Haarlem geworden!

  • Zagiya

    Een mooi verhaal Jan !
    Het is werkelijk triest om te zien hoe langzaam de gemeeente Haarlem is met de werkzaamheden rondom het stiationsplein en de omgeving. Ze leggen nu en dan straten bloot en vervolgens doen ze er maanden lang helemaal niets mee… bizaar..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...