Wandelen Amsterdamse Waterleiding Duinen
Holland

Wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen

birds     
Wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Als je in deze drukke dagen voor de kerst een ochtendje vrij kunt nemen van je werk, om even te ontspannen, dan is het een uitstekend idee om te gaan wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen. (AWD)

Als je de ingang tussen Heemstede en Vogelenzang gebruikt kun je prima parkeren en is er rechts direct een leuk cafe. De ingang “Oase” is waarschijnlijk de meest gebruikte ingang en dat is niet vreemd omdat het gebied hier prachtig en divers is en het bezoekerscentrum op een steenworp afstand te vinden is aan de Oranjekom.

Wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen
Oase locatie Oranjekom

 

Vandaag, 10 December, wordt het een prachtige dag en dus een mooie gelegenheid om te gaan wandelen in de Amsterdamse Waterleiding Duinen.

Als je gewent bent om te wandelen op de Veluwe en uren te moeten wachten om een hert te zien, als je er al een ziet, val je in de Amsterdamse waterleidingduinen van de ene verbazing in de andere.

Hier is het bijna onmogelijk om een wandeling te maken zonder dat je dieren ziet. Dit maakt een wandeling hier spectaculair en is het niet moeilijk om andere mensen enthousiast te maken voor dit prachtige gebied.

Wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen
Herten bij het bezoekerscentrum aan de Oranjekom 

 

In deze tijd van het jaar wordt het rond half negen licht en is het dus geen enkel probleem om je wandeling met zonsopgang te starten. Na vijf minuten wandelen is het al zover, de herten staan letterlijk te wachten bij het bezoekerscentrum aan de Oranjekom. Een prachtige foto met het dampende water op de achtergrond, een plaatje om te zien.

De Oranjekom wordt bewoond door talloze watervogels en zo is er voor ieder wat wils.

Wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen
Uitzicht over de Oranjekom bij zonsopkomst

 

Na een wandeling om het meer heen heb ik al tientallen dieren gezien en de zon komt langzaam onder de bomen vandaan. Wat een geweldig begin van de dag en meer dan tevreden wandel ik terug naar de uitgang.

Wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen
Zonsopkomst tegenover de Oranjekom in het veld

 

Tegenover de oranjekom staat een houten gebouwtje op een grasveld, het ziet er allemaal prachtig uit in de opkomende ochtendzon. Even waan ik mezelf in Scandinavië, maar het is echt heel gewoon Nederland..

Bij sneeuw ziet het er weer helemaal anders uit hier en dus is het aan te bevelen dit duingebied regelmatig te bezoeken, want wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen is altijd weer verrassend.

Wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen
Sneeuw animatie Oranjekom

 

Om meer te lezen over de Amsterdamse Waterleidingduinen kun je hier klikken.

Of bekijk de YouTube video hieronder:
 

 

5 / 5 stars     

Ik ben Jan en ik woon samen met Micky in Vogelenzang. Deze website gaat over de zaken die ons bezig houden in het leven zoals wonen, reizen, eten, natuur, opmerkelijke artikelen, youtube videos en sport. We houden werk gescheiden van prive, dus geen werk gerelateerde artikelen op deze website. Veel plezier en plaats gerust feedback onder de artikelen. Jan & Micky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...