Voorjaar in de bollenstreek
Holland

Voorjaar in de Bollenstreek

Voorjaar in de Bollenstreek

Luister tijdens het lezen naar Johnny Cash

hurt     

Nu de lente in de Bollenstreek is aangebroken veranderd het land bijna dagelijks voor je ogen. Wat vandaag grauw bruin is zie je morgen als stro blond en nog voor je met je ogen geknipperd hebt zie je dat de Hyacinten en de Narcissen opkomen.

Voorjaar in de Bollenstreek

Dit jaar is het voorjaar in de Bollenstreek kleurrijker dan andere jaren door een grotere verscheidenheid aan soorten en kleuren.

Voorjaar in de bollenstreek

Door het vroege voorjaar en de warmte staan nu de Narcissen, Hyacinten en Tulpen tegelijk in bloei, dat hebben wij nog niet eerder meegemaakt.

Voorjaar in de bollenstreek

Aankomend weekend wordt het voorjaar in de Bollenstreek nog feestelijker door het traditionele mozaïeken. De Hyacintbloemen komen van het land en daar worden prachtige mozaïeken mee gemaakt. Deze worden dan door een vakkundige jury beoordeeld op kunde, originaliteit en thema. Sommige mozaïeken lijken wel schilderijen.

Voorjaar in de bollenstreek

Niet alleen in Vogelenzang worden er bloemen mozaïeken gemaakt, dit gebeurt het hele voorjaar in de Bollenstreek, zo ook vorig jaar in Lisse waar de keukenhof de kroning van Wil en Max prachtig in beeld bracht. Voorjaar in de bollenstreek

In Hillegom houden ze van schilders uit de renaissance tijd.

Voorjaar in de Bollenstreek

In Vogelenzang en in De Zilk doet men iedereen graag de groeten.

Voorjaar in de bollenstreekVoorjaar in de bollenstreek

Ook bieden ze je in Vogelenzang wat te drinken aan.

Voorjaar in de bollenstreek

In ieder geval voldoende redenen om dit weekend eens een kijkje te komen nemen in dit prachtige gebied midden in de Randstad.

Kijk ook eens op de website van het bloemencorso dat eind April weer gaat plaatsvinden.

Dit kun je doen door hier te klikken.

Ook zijn er hele leuke YouTube video’s te bekijken over het bloemen mozaïeken zodat je het zelf ook eens kunt proberen.

 

 

4 / 5 stars     

Ik ben Jan en ik woon samen met Micky in Vogelenzang. Deze website gaat over de zaken die ons bezig houden in het leven zoals wonen, reizen, eten, natuur, opmerkelijke artikelen, youtube videos en sport. We houden werk gescheiden van prive, dus geen werk gerelateerde artikelen op deze website. Veel plezier en plaats gerust feedback onder de artikelen. Jan & Micky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...