Vivid Sydney The opera house
Cultuur,  Evenementen

Vivid Sydney

Vivid Sydney
db     

Vivid Sydney is een cultureel evenement dat elke jaar gehouden wordt in Mei en Juni. Tijdens dit evenement staat het op een bijzondere manier belichten van gebouwen en experimentele muziek centraal. Het evenement bracht vorig jaar een half miljoen bezoekers naar Australie.

Vivid Sydney The opera house

Normaal gesproken is het opera house al erg mooi om te zien, tijdens dit evenement verandert het gebouw in een 3d filmdoek waar prachtige projecties op worden geplaatst. Nooit eerder zag je het operahuis op deze bijzondere manier belicht.

Vivid Sydney The opera house

De belichting van de gebouwen wordt gemixt met experimentele muziek stukken uit binnen en buitenland die soms speciaal voor de projectie worden gecomponeerd.

Vivid Sydney The opera house

Vivid Sydney The opera house

Vivid Sydney The opera house

Vivid Sydney The opera house

Maar niet alleen het operahuis wordt belicht ook veel andere gebouwen worden tijdens dit culturele festival prachtig belicht. Zelf noemen ze het licht sculpturen, hoe dan ook Sydney ondergaat een geweldige metamorfose en ziet er in het donker prachtig uit.

Vivid Sydney Church Deze kathedraal krijgt nog meer allure door de prachtige belichting. Ook wordt er zo een deel van de geschiedenis van Australie uitgebeeld.

Vivid-Sydney-3D-Mapping11

Vivid-Sydney-3D-Mapping3

Zie hoe een gebouw volledig verandert door de manier van belichten, ook de tijd wordt anders afgebeeld op dit gebouw tijdens Vivid Sydney.

Vivid Sydney customs house

Op deze manier wordt het ook een stuk leuker om eens naar het belastingkantoor te gaan.

Bekijk hieronder de geweldige YouTube video die alles laat zien en horen waar Vivid Sydney voor staat. Dit evenement is namelijk veel meer dan stilstaande beelden en projecties, neem even de tijd en verbaas jezelf..

Wellicht kunnen we in Nederland ooit Vivid Amsterdam organiseren?

vivid amsterdam

Het zou mooi zijn om die oude gebouwen eens in de schijnwerpers te plaatsen. Een gedeelte van Amsterdam is zich hier blijkbaar al op aan het voorbereiden en de eerste toerist is ook al gespot.

vivid amsterdam

4 / 5 stars     

Ik ben Jan en ik woon samen met Micky in Vogelenzang. Deze website gaat over de zaken die ons bezig houden in het leven zoals wonen, reizen, eten, natuur, opmerkelijke artikelen, youtube videos en sport. We houden werk gescheiden van prive, dus geen werk gerelateerde artikelen op deze website. Veel plezier en plaats gerust feedback onder de artikelen. Jan & Micky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...