Running a Marathon

Van 0 tot 42,195 km in 20 maanden 2010 (deel 2)

justlg     

Luister tijdens het lezen naar Lady Gaga

Hallo beste lezers en lopers,

Na een periode van rust in de maanden Oktober en November was ik toch wel weer toe aan een nieuwe uitdaging voor 2010. De moeie benen en geest waren verdwenen. Dus leek het mij een goed idee om het Marathon plan serieus te gaan invullen. Het plan was om m’n conditie middels diverse loopjes op peil te brengen voor de Marathon van Rotterdam. Deze keer zou ik beter volgens schema’s gaan trainen en met hardslagmeter gaan lopen. Ik begon in december met de Midwinterduinloop van 16 km om weer even te wennen aan de lange afstanden.Hierna zou ik de 1/2 marathon van Egmond lopen, de 30 van Schoorl aansluitend en nog diverse trainingsloopjes uit het “road to Rotterdam” programma in Amsterdam, met als sluitstuk de training 35 km.

Hierboven de start van de dam tot dam run 2009

Toch niet helemaal zeker of het wel een goed idee was heb ik het aan diverse mensen gevraagd en iedereen beveelde mij aan om dit (nog) niet te doen. Daar ik toch altijd wel een doel wil hebben om naar toe te werken, besloot ik toch om het traject maar in te zetten met als uitgangspunt “ik zie wel hoe ver ik kom”. We begonnen het jaar met erg veel sneeuw en vooral langdurig. Hierdoor werd Egmond gecancelled en liep de training voor Schoorl ook niet echt soepel. Uiteindelijk veel in het donker en het slechte weer getrained en in Schoorl liep ik met erg veel pijn en moeite de 30 km in 2:45 uur uit. Maar de eerste 30 km in m’n leven was volbracht. Dit alleen was al een reden om trots te zijn, ondanks ik nog net voor de finish werd ingehaald door Bas die prima liep! Naderhand erg veel pijn in de benen gehad, maar toch goede moed gekregen om verder te gaan met de training. Twee weken na Schoorl nog een 30 km getrained in Amsterdam en dat ging gelukkig prima. Het samen lopen met een groep is toch makkelijker dan alleen. Het is nog makkelijker als er iemand voor je loopt met een hesje waarop 5:30 staat ๐Ÿ™‚ Het makkelijke lopen in Amsterdam gaf me moed en de CPC in Den Haag was geweldig. Wat een verschil met de 1/2 Marathons van het vorige jaar! Als je een paar keer 30 km hebt gelopen gaat de 1/2 M echt zo soepel. Zeker als je dat zonder stress als training loopt. ๐Ÿ™‚ Ik liep 1:51 uur.

Een week na CPC is het dan zo ver.. de laatste test in Amsterdam (35km) hierna het trainen afbouwen. Als dit goed gaat durf ik met vertrouwen uit te zien naar Rotterdam. De 35 km was weer andere koek dan de 30 km. Het lijkt wel of bij dit soort afstanden een kilometer meer, een extra 10 km is. Zo voelt dat altans.. Uiteindelijk heb ik dit ook uitgelopen en heb ik mooi kunnen trainen met sportvoeding. Voeding was tot dan een probleem, maar na heel wat info over isotone sportvoeding heb ik goed kunnen testen tijdens deze training. SIS werkt erg goed voor mij en m’n maag vindt het ook goed ๐Ÿ™‚ Je hebt er tijd genoeg voor onderweg en je moet tenslotte wat te doen hebben tijdens 3 en een 1/2 uur rennen niet waar?! ๐Ÿ™‚ Tijdens zo’n trainingsperiode veranderd er veel in je leven. Je gaat bewuster eten en je voelt je lichaam beter aan na verloop van tijd. Ook is het goed om je grenzen te leren kennen en herkennen. Hier mee leren omgaan en jezelf verbeteren, heeft me erg laten genieten van het hele proces. Ik heb meer zelfkennis opgedaan en ben enkele keren erg trots op mezelf geweest. Ik kan geen slechte invloeden noemen die deze training heeft gehad op mij en kan het dus iedereen aanbevelen om te doen. Het lopen met de Marathon groep in Amsterdam heeft me ook veel goed gedaan. Je ziet daar jonge, oude, dikke en dunne mensen. Hele gewone mannen en vrouwen die blijkbaar even Rotterdam gaan lopen. Dit bracht voor m’n gevoel de Marathon binnen bereik. Blijkbaar is de Marathon niet alleen voor speciale mensen bestemd en kan ik het ook volbrengen, dit geeft de burger moed! ๐Ÿ™‚

Hierboven het resultaat van m’n slechtste 1/2 marathon tot nu toe, gelopen รฉรฉn week na de dam tot dam run en dat is dus niet zo’n goed idee.

Morgen nog รฉรฉn keer op de baan trainen en dan gaat het zondag gebeuren. Hoe Rotterdam is verlopen zal ik volgende week nog schrijven in het laatste deel van dit verslag. Ik hoop dat het leuk was om te lezen, het was wel leuk om te schrijven ๐Ÿ™‚

De dam tot dam run was een sponserloop die ik liep voor Amnesty, dat leek me een goed doel om mezelf voor in te spannen.

Groetjes,

Jan

Ik ben Jan en ik woon samen met Micky in Vogelenzang. Deze website gaat over de zaken die ons bezig houden in het leven zoals wonen, reizen, eten, natuur, opmerkelijke artikelen, youtube videos en sport. We houden werk gescheiden van prive, dus geen werk gerelateerde artikelen op deze website. Veel plezier en plaats gerust feedback onder de artikelen. Jan & Micky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...