Backpacking,  Bali,  Indonesia,  Short trips

Vakantie Bali: Autopech, Corruptie & Oplichting, Bali heeft het!

Vakantie Bali, een belevenis om nooit te vergeten!
bali2     

Luister tijdens het lezen naar het Seka Angklung Ensemble.

We zijn nu al een dag of zeven met ons Suzuki blik/brik over Bali aan het scheuren. We zijn naar Bezaki Tempel geweest, naar Ubud om tussen de rijstvelden te slapen in een soort van country life setting, ook zijn we naar Tanah Lot geweest om de tempel in de zee te bekijken.

vakantie Bali
Bezaki Tempel Bali

Bezaki Tempel (hier boven) is de grootste Hindu tempel op Bali. de mensen links op de foto achter Micky zijn de grootste oplichters die je kunt vinden op Bali. Het zijn de zgn gidsen, ze brengen je tot boven om vervolgens je voor de 2e keer entree te laten betalen om het tempel terrein daadwerkelijk op te kunnen. Als je boven komt kun je helaas niet zonder gids verder omdat toevallig net een ceremonie aan de gang is en we mogen de gelovigen natuurlijk niet storen. Vandaar de gids die dit in goede banen leidt. Wat de gids uiteindelijk doet is je geld aannemen en een hekje openen om je door te laten. Na het betalen is blijkbaar alles in de juiste banen geleid.

vakantie Bali
Bali Ubud Greenvield Bungalows

Na alle oplichterspraktijken van de tempel gidsen e.d. is het heel prettig om in een omgeving te komen waar de mensen puur zijn en de levenskwaliteit hoger is dan bedelen. Ubud is een rustpunt op het hektische Bali waar je heerlijk kunt relaxen, lounchen, eten en wandelen. Monkey forest is ook erg leuk.

vakantie Bali
Bali Tanah Lot

Terug naar de kust rijden we naar Tanah Lot een plek boven Seminyak waar een tempel op een rots in zee is gebouwd. Je kan bij laag water een stukje door zee lopen om bij deze tempel te komen. Natuurlijk kun je niet zomaar naar boven, je hebt dan wel entree betaald maar de goden wensen dat je eerst wat heilig water drinkt voor je verder kunt. Je dient jezelf als het ware te reinigen. De heren die bij de ingang zitten te wachten zijn aangenomen om het reinigingsritueel te reguleren. Je mag in de grot een slokje water kopen. Niet kopen = geen reiniging = geen doorgang. Enkele Chinezen doorstaan het reinigings ritueel voor 10.000 rupia (1 euro) en mogen een stuk je de trap op waar blijkt dat de tempel gesloten is. Resultaat = gereinigd lichaam door heilig water en natuurlijk geld kwijt x 2.

vakantie Bali
Bali Seminyak

Op de terugweg van Tanah-Lot vindt de Suzuki het genoeg, het stopt abrubt en we kunnen nog net het brik parkeren langs de weg. Nou dat zal wel wat worden in het spitsuur met pech. De ongelovige autoverhuurder (smcarrental.com) staat binnen een half uur bij ons om de auto te repareren. Het repareren wil niet lukken en dus wordt er een collega gebeld die ons keurig binnen een uurtje terug brengt naar het hotel. De auto zouden we morgen terug brengen dus dat is nu meteen achter de rug. Wat er mankeerde aan de Suzuki? Geen idee, maar dat deze het begaf was te verwachten voor Euro 8.50 per dag. Maar hoe de mensen daarna voor ons hebben gezorgd was helemaal prima. Eind goed al goed, we zijn ook blij dat dit goed werd opgelost anders zou je bijna gaan denken dat alle Balinezen slecht zijn.

vakantie Bali
Bali Ulun Danu Beratan Temple (lake temple)
vakantie Bali
Corrupt Traffic Cop Bali

De Ulun Danu Beratan Temple hebben we zonder corruptie schandaal kunnen bezoeken in het noorden van Bali. Hoera eindelijk geen corruptie denk je nu misschien tijdens het lezen? Mooi wel natuurlijk, maar niet bij de tempel. Helaas kreeg Micky te maken met een een corrupte agent in Denpasar. Volgens de agent had Micky haar auto gordel niet goed om. Normaal zou dit 1.000.000 rupia kosten (+/- 100 euro), maar we hadden geluk, als we hem 200.000 rupia zouden betalen was hij alles vergeten, sterker dan was dit zelfs nooit voorgevallen.

Eieren voor ons geld gekozen en de centjes betaald. Later hoorden we van locals dat een boete voor dit soort zaken max 50.000 rupia mag kosten. Gelukkig is dit maar één keer voorgevallen. Wat doe je dan? Je betaalt en laat je dag niet verder verzieken door zo’n eikel. Bali heeft het allemaal en we hebben een prima tijd hier..echt!! 🙂

* * * * * 2 votes

Lees meer van onze artikelen over onze Vakantie Bali door hier te klikken

 Lees meer over vakantie Bali op de Bali startpagina door hier te klikken

Ik ben Jan en ik woon samen met Micky in Vogelenzang. Deze website gaat over de zaken die ons bezig houden in het leven zoals wonen, reizen, eten, natuur, opmerkelijke artikelen, youtube videos en sport. We houden werk gescheiden van prive, dus geen werk gerelateerde artikelen op deze website. Veel plezier en plaats gerust feedback onder de artikelen. Jan & Micky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...