Holland,  Short trips,  Wintersport

Skien in La Plagne France


lc     

Luister tijdens het lezen naar Wham!

In 2008 zijn we met behoorlijk wat moeite gestopt met roken omdat we ons er niet meer prettig bij voelden. In de jaren dat we rookten waren we eigenlijk slecht in staat om sportief te zijn want je komt simpelweg energie tekort. Als je dan uiteindelijk gestopt bent gaat er een wereld voor je open, je wordt energieker, je krijgt weer kleur op je wangen en alles wat je eet gaat beter smaken. Je ruikt alle lekkere dingen van mijlen ver weg en dat is voor een roker een vreemde ervaring omdat je normaal niet of weinig ruikt en eigenlijk nooit echt veel honger of trek hebt.

 

Je krijgt dus veel goede dingen terug voor het stoppen met roken, helaas gaat ook het gewicht toenemen door al dat lekkere eten en de extra tijd die je daar voor hebt nu je niet meer rookt. Het is dus tijd om te gaan sporten!

In de zomer dat we stopten met roken was het heerlijk om in de kennemerduinen te gaan joggen om weer in conditie te komen. In de winter is dat joggen veel minder aantrekkelijk en dus zoek je ook wat activiteiten om de winter mee door te komen. Zo besloten we eens een skicentrum te bezoeken dit was erg leuk en we besloten om een paar lessen te nemen. Van het één kwam het ander en voor je het weet sta je dan in Winterberg (Duitsland) op de piste. Nu zijn de heuvels in Sauerland niet veel hoger dan de duinen in Nederland en dus weinig uitdagend.

Winterberg Duitsland

Na een paar dagen heb je het dan wel gezien en wil je toch eens een echte skivakantie in de Alpen. Zo besloten we om in 2009 naar Oostenrijk te gaan, we boekten een hotel met skipas in Berwang (Zugspits arena). Dit dorp ligt ongeveer 950 km van Noord Holland en kun je dus gemakkelijk in een dag bereiken.

Natuurlijk kun je geweldig skien in Oostenrijk, de pistes waren perfect alleen was dit de 2e zwart-wit vakantie op rij. Geen zon te bekennen en na een week ben je het dan echt zat want een mens wil toch wat kleur in het leven nietwaar?!

In 2010 besloten we naar Zwitserland te gaan om heerlijk een weekje te skien. We boekten hotel en skipass in Grindelwald onder de Eiger. Hier is een geweldig skigebied wat toch wat meer geschikt is voor gevorderden. Je wordt met een trein omhoog gebracht naar “kleine scheidegg” van waaruit je heerlijk omlaag kunt skien tot aan Interlaken.

We hebben een week heerlijk op de skies gestaan en we beginnen zowaar beter te worden in deze sport. Ook wordt de angst steeds minder om de steile afdalingen (blauw & rood) te volbrengen. Bij een gemiddelde temperatuur van -9 Gr Celcius is het vreslijk koud en dagelijks mist en sneeuwstormen zijn meer normaal dan uitzondering. Toch is het skien hier geweldig in de alsmaar vallende sneeuw..

Ook hier geen zon te bekennen op één dag na, op deze dag besluit Micky te gaan parasailen, Jan blijft met z’n voeten in de sneeuw staan.

Hieronder Micky haar duo-sprong in Grindelwald op video.

Na een week hadden we het een beetje gehad met de wintersport en in 2011 besloten we een jaartje over te slaan, we hadden toch behoefte aan wat zon en bezochten de canarische eilanden. We genoten van 10 dagen zon en daarna kun je er weer even tegen.

De zomer van 2011 is een regenfeest in Nederland maar de herfst is mooi. De winter nadert en we missen toch de wintersport wel. Na eindeloze regen en aanhoudende stormen besluiten we om een ski vakantie te boeken in Frankrijk in de buurt van Albertville. (La Plagne) Wij boeken in het Dorp La Plagne 1800 en op 10 maart 2012 is het eindelijk zo ver, we rijden +/- 1200 km en we komen tegen de avond aan in La Plagne.

Beneden in Albertville was het heerlijk weer rond de 15 graden en zonnig. Zouden dan we eindelijk een zonnige vakantie krijgen in de sneeuw?

Ik dacht het wel! La Plagne en de hoger gelegen gebieden zijn schitterend, het skien in Frankrijk is andere koek dan in Oostenrijk of Zwitserland. Hier ben je al blij als je van de blauwe piste zonder kleerscheuren naar beneden kunt komen.

De hele week krijgen we van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds volop zon en het skien is geweldig. Enige minpuntje is het eten op de piste. Je bestelt een “menu du jour” en een bord met drap en worst komt je kant op wat er vreselijk uit ziet, dat gaan we dus niet eten!!

Verder is La Plagne en omgeving geweldig. Dit skigebied heet paradiski en dat was het echt!

Samen in de sneeuw, genieten van het mooie weer!

En ook hebben we prachtig uitzicht op de hoogste berg van Europa!

Jan is af en toe erg lui

Micky is nooit lui en is erg lief!

Klik op de foto om het hele panorama in het groot te zien!

 

 

 

Volgend jaar weer! 🙂

 

Ik ben Jan en ik woon samen met Micky in Vogelenzang. Deze website gaat over de zaken die ons bezig houden in het leven zoals wonen, reizen, eten, natuur, opmerkelijke artikelen, youtube videos en sport. We houden werk gescheiden van prive, dus geen werk gerelateerde artikelen op deze website. Veel plezier en plaats gerust feedback onder de artikelen. Jan & Micky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...