Holland

Oosterplas Kennemerduinen & Parnassia aan zee


tropicana     

Luister tijdens het lezen naar Wham!

Afgelopen weekend was het dan eindelijk weer eens zo ver, het regende zomaar niet in Noord Holland?!We hadden heel de zomer nog niet gezwommen in Nederland en dus besloten we met de fiets naar zee te gaan om toch nog even te kunnen zwemmen in de koele noordzee.

Om van uit Haarlem naar Parnassia aan zee te fietsen is het heel leuk om de route door de Kennemerduinen te nemen. Je gaat met je fiets de duinen in bij de ingang Koevlak en volgt de fietsborden naar Parnassia. Net voorbij de ingang kom je langs T Wed. Een meertje waar het water niet echt schoon is en het strand altijd afgeladen is met gezinnen van vier of meer personen. Als je niet van heel erg veel schreeuwende kinderen houdt kun je hier beter snel voorbij rijden.

Op zich is T Wed niet gelegen op een lelijke plek of zo, de Kennemerduinen zijn schitterend. Wij zijn gek op dit gebied dat waarschijnlijk één van de mooiste natuurgebieden in Nederland is. Maar dit is het net niet helemaal voor ons. Het meer is erg ruim en de duinen er om heen bieden weinig beschutting omdat het meer zo groot is. Als je een klein beetje meer moeite neemt en +/- 3 kilometer verder fietst richting Parnassia passeer je de Oosterplas.

Dat is nu een duinmeer waar je niet om heen kunt en wat aan alle verwachtingen voldoet, in dit geval onze verwachtingen. Vanaf het fietspad fiets je 250 meter door het bos en dan kom je uit bij het meer. Om bij het strand aan het meer te komen moet je +/- 20 meter naar beneden wandelen. Dit geeft een knus gevoel, alsof je aan een grote badkuip gaat liggen.

Als je dat niet leuk vind kun je een hoger gelegen plateau opzoeken waar je dan met prachtig uitzicht in de zon kunt liggen relaxen. Of is het Chillen?! Je krijgt in ieder geval een stukje prive strand. Het water in de Oosterplas is prachtig helder en het strandje is heerlijk rustig. Zelfs op een mooie dag als deze zijn er weinig mensen. Die liggen waarschijnlijk allemaal bij T Wed. 🙂


We liggen heerlijk een uurtje op ons prive plateau, drinken een biertje zwemmen wat in het meer en besluiten verder te fietsen naar Parnassia.

Tenslotte is dit waarschijnlijk de laatste dag dat we kunnen zwemmen in zee dit jaar.


Na 9 kilometer fietsen door de duinen komen we dan eindelijk bij de zee. Wat blijkt we zijn bij het naaktstrand aangekomen. Geen probleem, we besluiten lekker op het warme zand te gaan liggen en zwemmen in het koele water wat beslist niet te koud is, wel is het water wat minder zout dan andere jaren. Dat komt waarschijnlijk door alle regen. 🙂

Na het zwemmen drinken we nog een biertje en eten wat Kimbab dat door Micky gemaakt is. Een perfecte zaterdag!


          0 votes

 

Ik ben Jan en ik woon samen met Micky in Vogelenzang. Deze website gaat over de zaken die ons bezig houden in het leven zoals wonen, reizen, eten, natuur, opmerkelijke artikelen, youtube videos en sport. We houden werk gescheiden van prive, dus geen werk gerelateerde artikelen op deze website. Veel plezier en plaats gerust feedback onder de artikelen. Jan & Micky

Eén reactie

 • Yvonne

  Hoi Mick,

  We waren benieuwd hoe het met je ging en zien op de website dat het goed met jullie gaat.
  We hebben je al een paar keer geprobeerd te bellen maar kunnen je helaas niet bereiken.
  Heb je al ander werk gevonden?
  Wij hebben inmiddels Helga aangenomen ipv. Roelant want die heeft al weer de benen genomen.(gelukkig)
  Heb je een keer zin om te bellen, dan horen we graag hoe het met je gaat.

  Groetjes, ook aan Jan
  Inge en Yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...