Olympische spelen in Sochi
Holland,  Opmerkelijk,  Wintersport

Olympische spelen in Sochi

Olympische spelen in Sochi
ponml     

Luister tijdens het lezen naar Blaudzun.

olympische spelen in Sochi

De olympische spelen Sochi zijn nog maar net voorbij en de discussie over het schaatsen is al losgebarsten. Blijkbaar heeft Nederland zoveel medailles gewonnen op de olympische spelen  in Sochi dat er wat moet veranderen.

olympische spelen in Sochi

Dit mag nooit meer gebeuren, dat één land een sport volledig domineert is blijkbaar uit den boze. Dit zullen de gedachtes zijn geweest van Ottavio Cinquanta die zelf een middelmatige schaatser was in zijn actieve carrière als sporter.

olympische spelen in Sochi

Noorwegen wint op de olympische spelen in Sochi ongeveer alle medailles bij het Biatlon en Langlaufen, dit is blijkbaar de normaalste zaak van de wereld. Ook de Alpenlanden gaan altijd met veel ski medailles naar huis, wat heel normaal is gezien de trainingsmogelijkheden in de vrije natuur daar die er daar zijn.

Notabene de voorzitter van de Internationale schaats unie is van mening dat het lange baan schaatsen moet worden samengevoegd met het schorttrack schaatsen, ook het kunstrijden moet op de schop van meneer.

De wedstrijden in het shorttrack en het lange baan schaatsen moeten dan ook nog gehouden gaan worden op een 250 meter baan. Juist nu zijn er wereldwijd vele 400 meter hoog en laagland banen zijn aangelegd, maar dat maakt de voorzitter blijkbaar niets uit.

olympische spelen in Sochi

Als de plannen van deze meneer doorgaan worden er dus miljarden wereldwijd weggegooid. Bovendien wordt de schaatssport 100 jaar terug gezet in de tijd omdat alle sporters zich moeten gaan toeleggen op de nieuwe olympische diciplines.

Op dit ogenblik is men in Heerenveen druk bezig om te investeren in een vernieuwing van het Thialf stadion, als het aan deze meneer ligt is dat dus allemaal weggegooid geld.

Thialf_05

Jillert Anema heeft zijn mening ook dit maal duidelijk geuit. Op CNBC was eerder te zien dat Jillert wel erg goed is in het uitdragen van zijn mening en ik stel daarom voor om hem de nieuwe voorzitter van de ISU te maken voor de volgende olympische spelen.

 

 

4 / 5 stars     

Ik ben Jan en ik woon samen met Micky in Vogelenzang. Deze website gaat over de zaken die ons bezig houden in het leven zoals wonen, reizen, eten, natuur, opmerkelijke artikelen, youtube videos en sport. We houden werk gescheiden van prive, dus geen werk gerelateerde artikelen op deze website. Veel plezier en plaats gerust feedback onder de artikelen. Jan & Micky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...