Running a Marathon

Nooit te oud om te sporten?!

callme     

HLN Meer Sport – 99-jarige Brit loopt halve marathon uit.

99-jarige Brit loopt halve marathon uit

De 99-jarige Brit Fauja Singh heeft de atletiekwereld verbaasd. Singh nam het voorbije weekend deel aan de halve marathon van Luxemburg en bereikte er ook de finish na 3u32’30”. Een hoogst opmerkelijke prestatie, al was Singh na afloop niet helemaal tevreden. De Brit met Indische roots bleef in de categorie 90+ immers elf minuten boven het wereldrecord van een Zweed.

“Fauja is een fenomeen”, zegt zijn trainer. “Met 99 jaar is hij al 30 jaar ouder dan de gemiddelde levensverwachting voor een Indiër. Hij beschikt over een uithoudingsvermogen waar veel jongeren jaloers op zijn.”

De ambitie van Singh, die 52 kg weegt en vegetariër is, is nu om in het Guinness-boek te komen als oudste marathonloper ooit. Dat record staat momenteel op naam van de Griek Dimitrion Yordanidis, die in 1976 als 98-jarige de marathon van Athene uitliep in 7u33′. Singh maakte op 89-jarige leeftijd zijn marathondebuut in Londen, waar hij sindsdien vijf maal deelnam. (lpb)

 

Ik ben Jan en ik woon samen met Micky in Vogelenzang. Deze website gaat over de zaken die ons bezig houden in het leven zoals wonen, reizen, eten, natuur, opmerkelijke artikelen, youtube videos en sport. We houden werk gescheiden van prive, dus geen werk gerelateerde artikelen op deze website. Veel plezier en plaats gerust feedback onder de artikelen. Jan & Micky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...