Running a Marathon

Mijn 1/2 Marathon van Rotterdam

doj     

Luister tijdens het lezen naar Train!

Hier ging het dan allemaal om althans voor sommige deelnemers misschien. Voor runners als ik is het al een hele opgave om de Marathon te volbrengen. Eindelijk was het dan zover, Zondag 10 April 2011 de Marathon van Rotterdam!

Op zaterdag gezellig een middagje met Micky samen naar Rotterdam om m’n nummer op te halen in het WTC en gelijk even door de stad wandelen. Rotterdam centrum is noodgedwongen prachtig vernieuwd na WO II. Het gebied om het WTC en het stadhuisplein is heel mooi. Geen wonder dat de Rotterdam Marathon start en finisht op de Coolsingel, Het hart van de stad.
Stadhuisplein
Beursplein (WTC)
Start /Finish Coolsingel
Coolsingel
Hierboven een foto van de expo ruimte in het WTC waar de slogan dit jaar “Rotterdam is all in” schijnt te zijn.
Hier je startnummer halen en weer snel het zonnetje in!
Na een slechte voorbereiding door blessures ging ik de volgende ochtend toch vol goede moed samen met Bas naar Rotterdam. Zondag 10 April was waarschijnlijk de eerste lekkere voorjaarsdag van het jaar. Met 16 a 17 graden Celsius zou het een prima weertje worden om de 42 km te volbrengen. Na enkele jaren loopervaring te hebben opgedaan was ik goed gekleed op het warme weer van die dag. Een petje voor de zon zou me tegen hoofdpijn beschermen en de zonnebril zou het licht aangenaam houden. Vorig jaar liep ik de Rotterdam Marathon op versleten schoenen, dit jaar een maand vooraf aan het evenement nieuwe gekocht. Natuurlijk van de sponsor Adidas. Grapje, deze zaten toevallig het prettigst en de prijs was oke, ook niet onbelangrijk.

Klaar voor de start!
Dit is Bas, vol goede moed. Ik citeer Bas “Ik heb me nog nooit zo fit gevoeld” en zo moet het zijn voor de marathon lijkt me J Ik zelf ben minder goed in vorm dit jaar door de blessures, Maar goed we zien wel.. Op naar het startvak waar het plaatselijke kanon om 11.00 uur wordt afgeschoten. Daarna moet de massa in beweging komen. Lee Towers is er natuurlijk ook weer bij, hij vertelt ons nog even dat we nooit alleen lopen in het Engels en hij heeft gelijk. Hij lijkt minder irritant dan vorig jaar, wellicht raak ik gewend aan zijn liedje wat eigenlijk best leuk is. Ahum.. grapje
Bas en ik moeten aardig wat moeite doen om in het startvak te belanden, maar we zijn er net op tijd. Na enkele minuten komen we in beweging en de sfeer is prima. Daar ik altijd te snel van start ging met loopjes in het verleden besluit ik het dit keer goed te doen en blijf ik de eerste negen kilometer netjes bij Bas lopen wat ook nog eens heel gezellig is. Ondanks het feit dat we twee heel verschillende mensen zijn gaat het allemaal prima samen want lopen verbindt mensen met elkaar. Ik heb nog nooit ruziënde mensen gezien bij loopjes, de sfeer is altijd heel goed en zo ook vandaag.
Na de start lopen we eerst een rondje door Rotterdam Zuid en dat gaat natuurlijk over de Erasmus brug, de foto’s nam ik tijdens het rennen dus de kwaliteit is niet echt geweldig. Maar ja wel live opgenomen J Na negen kilometer besluit ik wat sneller te gaan lopen, alles voelt goed aan en dat stemt me hoopvol. Het lopen in Rotterdam is een leuke ervaring als je er bekend bent, oorspronkelijk kom ik uit deze omgeving en alles is herkenbaar en dat maakt het rennen hier nog leuker.
Na 23 kilometer krijg ik erg veel pijn in m’n rechter heup (aanhechting spieren) en waar ik bang voor was lijkt te gaan uitkomen, door de trainingsachterstand kan ik blijkbaar mezelf niet volledig belasten. Ik besluit het wat rustiger aan te doen in de hoop dat de pijn verdwijnt. Helaas niets is minder waar, de pijn wordt heviger en heviger. Ik stop bij een drinkpost en rust wat uit. Een PR lopen zat er niet in dit jaar maar ik hoopte wel op uitlopen binnen de 4 uur. Na enkele minuten pauze weer gestart met rennen in een heel rustig tempo. Ik besluit het aan te zien tot we terug zijn aan de centrum zijde van Rotterdam. Gaat het beter dan loop ik door en anders is het mooi geweest.. Na +/- 28 kilometer weer op de West-blaak zie ik het echt niet meer zitten, m’n rechterbeen is verstijft en de pijn is onwerkelijk. Op dat moment komt Bas me voorbij in volle glorie. Hij vertelt dat hij wel wat moe begint te raken, maar dat het nog prima gaat. Ik ben blij voor hem want hij heeft er hard voor getraind en het is zijn eerste Marathon. Ik wens hem veel succes en ik besluit te stoppen. Bas loopt de Marathon uiteindelijk in 4 uur en 15 minuten, een prima prestatie lijkt me zo en precies de tijd waar hij voor ging. Bovendien komt hij er zonder kleerscheuren vanaf en dat is minstens net zo belangrijk. Het loopplezier dient toch voor alles te gaan?!
Micky komt net als vorig jaar naar Rotterdam om me op te halen. Ik ben blij dat ze er is. Eerst schaam ik me een beetje omdat ik de Marathon niet uitliep, maar na een enkel uurtje ben ik er van overtuigt dat dit het beste was. Ik zou anders alleen maar meer schade hebben aangericht. We wandelen samen nog even door de stad over de Lijnbaan en door de Hoogstraat en daarna gaan we lekker terug naar Haarlem. Geen trauma opgelopen wat me nog jaren zal achtervolgen, het is prima zo.
Nu op 27 April heb ik weer enkele keren gerent en de schaamte is verdwenen net als de blessure lijkt het. J Op 15 Mei ga ik de ½ Marathon in Leiden proberen te rennen samen met Evert. Evert is een vriend van Emilia die al jaren bevriend is met Micky. Het gaat vast een gezellige dag worden en wie weet zit er wel weer een PR in op de 21 kilometer ?! J
Hieronder de vrij waardeloze statistiek van mijn ½ Marathon in Rotterdam. Oke 27,4 kilometer in 2 uur en 35 minuten voor de liefhebbers J

Om toch de hele Marathon mee te maken kun je de tour starten in Google Earth hieronder! 🙂

[gtour]

Ik ben Jan en ik woon samen met Micky in Vogelenzang. Deze website gaat over de zaken die ons bezig houden in het leven zoals wonen, reizen, eten, natuur, opmerkelijke artikelen, youtube videos en sport. We houden werk gescheiden van prive, dus geen werk gerelateerde artikelen op deze website. Veel plezier en plaats gerust feedback onder de artikelen. Jan & Micky

4 Reacties

 • Jan

  Hoi Arjan,

  Bedankt voor je berichtje.
  Ik ga m’n best doen, het weer zal in ieder geval meewerken. 🙂

  Groet,

  Jan

 • Jan

  Hi Jon K,

  Last year I finished the full Marathon of Rotterdam in 3 hours and 51 minutes.

  Unfortunately this year I had a minor injury along the way and I had to quit after 28 km 🙁

  You are welcome to run the Rotterdam Marathon if you want?! Do you like to run yourself on a regular basis?

  Greets,

  Jan

 • Jon K

  Wow, Was it full marathon? did you finish?
  I want to run marathon some day, too…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...