Holland,  Holland - Norway

Middenduin Overveen

Middenduin Overveen, een geweldig landschap beheerd door Staatsbosbeheer!

Luister tijdens het lezen naar Rihanna en klik hier om naar haar website te gaan!

md     

Als je op een mooie dag naar de duinen wilt, kom dan eens naar Middenduin in Overveen. Je neemt de trein naar Haarlem en huurt een OV fiets en binnen tien minuten sta je in een andere wereld. Vlak bij de stad en toch zo ver weg, er zijjn weinig plaatsen in Nederland waar je dicht bij de drukte van de randstad zoveel rust en natuurschoon kunt vinden.

Middenduin Overveen
Entree Middenduin via Overveen

Parkeer je fiets en bewonder het Middenduin.

Middenduin Overveen
Entree Middenduin via Overveen

Als je denkt dat Nederland plat is dan heb je het mis, in dit gebied denk je eerder in de Ardennen te zijn, de schitterende duinen worden gescheiden door een prachtige groene vallei waar vogels broeden en amfibien leven.

Middenduin Overveen
Vallei in Middenduin

Deze vallei is een beschermd gebied, je kunt er om heen wandelen om er van te genieten. Middenduin is een bijzonder gebied, je ziet er allerlei dieren, zoals herten in de bossen, zwanen en vissen in de sloten, ganzen en kikkers in het moeras en roofvogels in de lucht.

Middenduin Overveen
Voorjaar in Middenduin

De enorme hoogte verschillen geven je een prachtig zicht over het moeras, als je een verrekijker meeneemt valt er hier heel wat te zien.

Middenduin Overveen
Uitzicht over het moerasgebied in Middenduin

Sommige mensen nemen zelfs hun eigen planten mee, zo werd er hier een Azalea geplant, die misschien zal uitgroeien tot een prachtige struik. De natuur mag best een handje geholpen worden om nog mooier te worden.

Middenduin Overveen
Omgevallen boom in MIddenduin

Omgewaaide bomen worden tegenwoordig niet meer weggehaald en dat geeft mooie plaatjes en ook fijn voor de boom die nu gewoon horizontaal verder groeit.

Middenduin Overveen
Entree naar het Kraansvlak

Als je van de ingang bij Overveen naar het zuidwesten wandelt, kom je bij het Kraansvlak. Dit gebied is niet toegankelijk voor mensen op één uitzichtpunt na. Hier leven de Wisenten in stilte. Wisenten zijn de grootste landzoogdieren in Europa. Ze stierven bijna uit, maar worden nu weer uitgezet, nadat er nog maar 12 exemplaren over waren. Wisenten lijken op de Amerikaanse Bisons, maar staan hoger op de poten.

Middenduin Overveen
Wisent

Er zijn mensen die het geluk hebben om aan de rand van dit prachtige gebied te wonen. Ze zullen een geweldig uitzicht hebben denk ik.

Middenduin Overveen
Huis in Middenduin

Niet alleen op land leven hier dieren, in het water leven erg veel vissen. Als de zon een beetje schijnt zie je ze echt overal. Het water is een beetje troebel, maar dat is geen probleem.

Middenduin Overveen
Vissen in Middenduin

In het voorjaar zijn de dieren druk bezig met gezinsuitbreiding.

Middenduin Overveen
Waterhoentjes in Middenduin

Als je een middag uittrekt wandel je dit hele gebied door, dat maakt het ook erg leuk.

Middenduin Overveen
Riet in het moeras Middenduin

Middenduin is een geweldig natuurgebied.

Middenduin Overveen
Entree Middenduin via Overveen

Hieronder de panorama foto van het Kraansvlak, klik op de foto om de grote versie te bekijken.

Middenduin Overveen
kraansvlak

 

Ik ben Jan en ik woon samen met Micky in Vogelenzang. Deze website gaat over de zaken die ons bezig houden in het leven zoals wonen, reizen, eten, natuur, opmerkelijke artikelen, youtube videos en sport. We houden werk gescheiden van prive, dus geen werk gerelateerde artikelen op deze website. Veel plezier en plaats gerust feedback onder de artikelen. Jan & Micky

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...