Backpacking,  Korea

Love Motel in Yangsan Tongdosa Korea


alanism     

Luister tijdens het lezen naar Alanis Morisette

Braaf als we zijn reizen we met de auto op het vaste land van Miryang naar Yangsan om de beroemde tempel genaamd ” Tongdosa” te bezoeken.

Na de hele dag gereden te hebben komen we in het donker aan in Yangsan en we willen graag z.s.m. een hotel/motel zoeken om lekker te slapen en uit te rusten van de reis. Direct als we de stad binnen rijden zien we links een Motel met prachtige Neon verlichting. Omdat we nogel moe zijn stoppen we direct om de prijs en kwaliteit te checken. De prijs was prima rond 40.000 WON wat overeenkomt met 27 Euro. Het voelde wat vreemd dat de receptioniste achter een piep klein loketje zat waardoor je elkaar nauwelijks kunt zien, maar goed we hebben een kamer en dat is mooi.

Hierboven de mooie kamer die we kregen in Motel Romance! Een king size bed met rondom spiegels mag natuurlijk niet ontbreken.:-)

Het meubilair is echt helemaal over de top..geweldig! Ook mag een levensgrote flatscreen niet ontbreken. De computer is standaard in ieder Koreaans Hotel/Motel. Iets waar men in Europa nog een voorbeeld aan kan nemen.

Als wilt douchen kan dat natuurlijk ook en wel achter een prachtige glazen wand!

Even lekker bubbelen met je geliefde voor of na de sex kan natuurlijk ook en het kost niets extra. Uiteraard ook met spiegel erbij. 🙂

Het echte verhaal achter de love motels is als volgt, natuurlijk is Korea niet overladen met prostituees maar de meest ouderen zijn nogal conservatief. De jongeren mogen niet met elkaar rommelen voor het huwelijk en de ouders zien daar streng op toe. De jongeren die verliefd zijn en toch wat intimiteit willen delen huren kamers in deze love motels over dag voor enkele uren zodat ze toch alvast wat kunnen oefenen voor het huwelijk. Gelijk hebben ze! ‘s Nachts verhuren ze deze kamers weer gewoon aan toeristen of reizigers. Wel een beetje een vreemd idee om dan als toerist dan in zo’n kamer te slapen. Alles was natuurlijk perfect schoon anders waren we direct vertrokken. Maar eerlijk is eerlijk, we hebben wel eens lekkerder geslapen.!

En Tongdosa was een prachtige tempel!

Hieronder het schilderwerk wat echt prachtig was om te zien!

* * * * * 1 vote

 

Ik ben Jan en ik woon samen met Micky in Vogelenzang. Deze website gaat over de zaken die ons bezig houden in het leven zoals wonen, reizen, eten, natuur, opmerkelijke artikelen, youtube videos en sport. We houden werk gescheiden van prive, dus geen werk gerelateerde artikelen op deze website. Veel plezier en plaats gerust feedback onder de artikelen. Jan & Micky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...