Opmerkelijk,  Youtube Video's

Lampje vervangen bij mijn Renault Megane

Lampje vervangen:

Luister tijdens het lezen naar R.E.M.

drive     

Sinds enkele weken was er een stadslichtje en een dimlicht kapot bij mijn auto, het was vandaag een mooie droge dag en dus hoog tijd om deze lampjes even te vervangen bij mijn Renault Megane.

Maar eens beginnen met het stadslichtje linksvoor. Netjes het instructie boekje doorgelezen, het advies is om dit lampje te laten verwisselen door de dealer. Onzin natuurlijk, dit wil ik zelf kunnen.

Eerst de dop in het spatbord verwijderen en daarna zou dit moeten lukken. Helaas ik kan er niet bij, zijn mijn handen te groot? Dan maar het linker voorwiel er af halen zodat ik er beter bij kan. Helaas, ook na het verwijderen van het wiel is er niet bij te komen. Ook het binnenscherm in het spatbord verwijderd en nog steeds kan ik er niet bij.

lampje vervangen Renault Megane
Lampje vervangen Renault Megane

Wel kan ik nu zien dat het stadslicht zover weg zit dat dit via deze weg nooit gaat lukken. Het lampje vervangen zal via de bovenkant moeten plaatsvinden, maar ook daar zitten er andere onderdelen in de weg.

De accu moet verwijderd worden om op een fatsoenlijke manier bij het stadslicht te kunnen komen. Zie onder het resultaat na een uurtje prutsen.

 

Lampje vervangen Renault Megane
Lampje vervangen Renault Megane

Eindelijk kan ik de dop verwijderen waar achter het stadslichtje zit en deze vervangen. Nu alles weer in elkaar zetten en we zijn weer helemaal gelukkig. Deze klus koste mij bijna 2 uur. De volgende keer weet ik natuurlijk hoe dit wel moet, maar zal het zeker ook een uurtje gaan duren.

Maar snel verder met het dimlicht rechtsvoor. Hier maar gelijk de auto op de krik gezet om beter bij de lamp te kunnen. Wonder boven wonder kan ik hier na het verwijderen van de dop in het spatbord direct bij de lamp komen en deze vervangen. Dit stukje werk duurde ongeveer 20 minuten.

Natuurlijk vroeg ik mezelf af of ik de enige ben met deze problemen, gelukkig bleek dit niet zo te zijn. Zie onderstaande Youtube om het verschil te zien bij het lampje vervangen bij een Golf en een Renault Megane.

 

Zo te zien heb ik toch wel feeling met techniek. 🙂

Om meer opmerkelijke youtube video’s te bekijken klik je op deze regel..

5 / 5 stars     

Ik ben Jan en ik woon samen met Micky in Vogelenzang. Deze website gaat over de zaken die ons bezig houden in het leven zoals wonen, reizen, eten, natuur, opmerkelijke artikelen, youtube videos en sport. We houden werk gescheiden van prive, dus geen werk gerelateerde artikelen op deze website. Veel plezier en plaats gerust feedback onder de artikelen. Jan & Micky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...