Opmerkelijk

Duidelijke regels in Konigstein DDR

Konigstein Oost Duitsland:

Luister tijdens het lezen naar Rammstein

rst     
* * * * ½ 4 votes

 

Ten zuidoosten van Dresden ligt het dorp Konigstein aan de Elbe in de Sachsiche Schweitz. Dit dorp is beroemd om de Burcht die boven op de tafelberg ligt.

 

Burcht Konigstein

Hier vandaan hield men vroeger alles in de omgeving in de gaten en volgens sommige werd deze burcht nooit ingenomen door belagers. Veel toeristen weten Konigstein te vinden en ieder jaar wordt het drukker in dit prachtige gebied.

Al deze mensen moeten natuurlijk ook ergens slapen en dat is geweldig nieuws voor de ex DDR burgers die nog altijd kampen met een moeilijke economie. Toerisme is een mogelijkheid om nieuwe bedrijven te starten in de Konigstein regio. Sommige beginnen een hotel of guesthouse, anderen starten een camping.

Camping Konigstein

Camping Konigstein is een mooie plaats om te overnachten langs de Elbe. Zoals iedereen weet houden duitsers van punctualiteit, duidelijkheid, overzichtelijkheid en orde. In de ex DDR is dat niet anders dan in west Duitsland, misschien nog meer zelfs gezien het recente verleden.

Zo vindt de campingbaas hier dat de taken tussen man en vrouw duidelijk verdeeld dienen te zijn. Mannen zijn sterk en dienen de chemische toiletten van de campers te legen, vrouwen dienen netjes de was te doen. Klarheit sollte es sein, nicht wahr? 🙂

Camping Konigstein toilet Camping Konigstein toilet

Alleen wil hij graag dat alles ordelijk en netjes op juiste plaats gedaan wordt, heel logisch lijkt ons. Dat er mogelijk andere taakverdelingen actueel zijn in 2013 komt niet in hem op. Zie de teksten op de toiletten die wij erg grappig vinden.

Camping Konigstein is een echte aanrader, de locatie is geweldig en de mensen zijn vriendelijk. De camping is netjes, schoon en  ruim ingericht. Je kunt er op verschillende niveaus overnachten, wat geen overbodige luxe is gezien het onstuimige karakter van de Elbe.

Je vindt camping Konigstein door deze link te volgen. 

* * * * ½ 4 votes

Ik ben Jan en ik woon samen met Micky in Vogelenzang. Deze website gaat over de zaken die ons bezig houden in het leven zoals wonen, reizen, eten, natuur, opmerkelijke artikelen, youtube videos en sport. We houden werk gescheiden van prive, dus geen werk gerelateerde artikelen op deze website. Veel plezier en plaats gerust feedback onder de artikelen. Jan & Micky