Jeju Island Korea

Jeju Island Hallasan National park Zuid Korea

papa     

Luister tijdens het lezen van dit artikel naar de Baseballs

Als je ooit naar Zuid Korea gaat mag je JeJu Do natuurlijk niet overslaan. Het is een eiland dat bijna net zo groot is als Tenerife. JEJU is een vulkanisch eiland met een geweldig klimaat, de Koreanen vergelijken JEJU graag met Hawai en misschien is dat wel zo. Het zuiden van het eiland is in ieder geval heel erg mooi. JEJU is bekend van de aparte leefcultuur. Hier werkten vroeger alleen de vrouwen en zorgden de mannen voor de kinderen en het huishouden.

Wij zien iedereen werken, maar er werken wel erg veel oudere vrouwen.

Midden op het eiland ligt Hallasan national park en daar hebben we gisteren een wandeling gemaakt. Het was heel erg mooi en lekker warm. Wandelen door de bergen met 20 gr. is prima te doen. Soms is het even zwaar omdat de lucht erg veel vocht bevat op JEJU, het lijkt bijna tropisch. Beneden aan de bergen is het bosrijk, wat hoger blijven er alleen struiken over en bloeiende Azalea’s.

Hierboven is goed te zien hoe de vulkanen JEJU geschapen hebben..of was het God?! Hoe dan ook het resultaat is geweldig!

Zo veel mooie bloemen en heerlijk weer, wat wil je nog meer..

Het landschap is schitterend en de paden zijn prima te bewandelen. Het park staat dan ook op Unesco en dat betekent wel wat.

Samen op 1600 meter levert een mooi plaatje op en een hele fijne dag.

Volgende keer gaat het over het Guuseum dat we hebben bezocht aan boord van de Sperwer.. wat dat is lees je nog wel..

          0 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...