Backpacking,  Sri Lanka

Hindoe rituelen in Kandy Sri Lanka 2010


btw     

Luister tijdens het lezen naar Lady GaGa.

Klik eventueel op de foto’s om te vergroten.

Hier onder zie je waar Kandy ligt:


 

 

Na een lange reis zijn we eindelijk in het warme Kandy aangekomen. Omdat het ons leuk lijkt om eens wat westers te gaan eten besluiten we naar de enige Pizzahut in town te gaan. Als we er bijna zijn blijkt het langs de weg een drukte van belang. Veel mensen zijn uitgelopen om een Hindoe processie bij te wonen.

Als we door de menigte wat naar voren komen wordt het al snel duidelijk. Een flink aantal mannen hebben zich laten ophangen aan palen die aan kleine vrachtautotjes zitten gemonteerd en rijden zo door de stad. Flink schommelen om het wat attractiever te maken en dat werkt want veel mensen zijn erg enthousiast.

Als de wagens wat dichterbij komen blijkt het tafereeltje iets minder onschuldig te zijn dan we dachten. De heren hebben zich keurig laten ophangen met vleeshaken door de huid. Niets mis mee natuurlijk, maar we waren wel erg verbaasd.

Het is nu zaak om zo hard mogelijk te schommelen want misschien wil de huid dan wel uitscheuren. Zoals op de foto te zien is blijkt het geen probleem voor ons lichaam om ons op slechts enkele plaatsen te dragen. Om zeker te zijn van een goede kwaliteit huid blijven deze mannen gedurende acht uren hangen en slingeren. In deze tijd wordt een behoorlijk rondje door de stad gereden.

Uiteraard zijn de mannen af en toe even aan het uitrusten, dit is geen geringe prestatie denk ik. Ze doen dit dan ook niet iedere week, maar slechts één keer per jaar. Deze rituelen worden altijd uitgevoerd door de Tamils omdat die nu eenmaal het Hindoe geloof aanhangen. Als je als ouder met je kind de processie bijwoont mag je ook nog even de zegen halen bij de priester die meerijdt met dit feest. Daar is niets ingewikkelds aan, je krijgt gewoon een stempel op je voorhoofd en het kost niets!

Nu de processie ons voorbij is wordt het hoog tijd om weer verder te gaan. Wat gingen we ook al weer doen? O ja lekker samen overheerlijke pizza eten met verse jus d orange erbij!

Sri Lanka is een geweldig land vol contrasten en kleurrijke mensen!

 

* * * *   4 votes

 

Ik ben Jan en ik woon samen met Micky in Vogelenzang. Deze website gaat over de zaken die ons bezig houden in het leven zoals wonen, reizen, eten, natuur, opmerkelijke artikelen, youtube videos en sport. We houden werk gescheiden van prive, dus geen werk gerelateerde artikelen op deze website. Veel plezier en plaats gerust feedback onder de artikelen. Jan & Micky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...