Running a Marathon

Dam tot Damloop

Dam tot damloop 2012

Luister tijdens het lezen van dit artikel naar PSY en klik hier om naar zijn website te gaan!

gns     

Dit jaar besloten Jan en Micky de Dam tot Damloop 10 EM samen te lopen. De damloop zonder goede voorbereiding uitlopen is eigenlijk onmogelijk. De afstand van 16.1 km startend in het hart van Amsterdam naar het Centrum van Zaandam is een geweldig evenement dat dit jaar voor de 28e keer wordt gehouden.

Dam tot Damloop
Micky voor de Dam tot Damloop 2012

Jan loopt nu al vier jaar hard, Micky is vorig jaar begonnen met trainen en na een korte stop in de winter is ze er nu helemaal klaar voor. Ze heeft vanaf April bijna iedere week drie keer getrained, wat op zich al een geweldige uitdaging is die ze heeft volbracht.

Dam tot Damloop
Jan voor de Dam tot Damloop 2012

Jan heeft samen met Micky getraind, meestal in de Kennemerduinen. Het voordeel van het trainen in de duinen is dat je veel hoogteverschillen hebt waardoor je erg sterk wordt.

Dam tot Damloop
Jan & Micky voor de Dam tot Damloop 2012

Samen staan we nu op een geweldig mooie zondag in Amsterdam om de 10 engelse mijl te lopen. De omstandigheden zijn perfect met 12 graden en een lekker zonnetje.

Dam tot Damloop
Post NL doet het vervoer van de kleding van Amsterdam naar Zaandam

Dit evenement wordt georganiseerd door Le Chamion en één van de sponsors is Post.nl die het vervoer van de kleding doet van Amsterdam naar Zaandam.

Bij de meeste run evenementen loop je een rondje waardoor de logistieke operatie zich beperkt. Bij de Dam tot Damloop is dat niet zo, er moet voor gezorgd worden dat de deelnemers hun kleding en dergelijke weer kunnen terug krijgen in Zaandam.

Wie is voor die taak beter geschikt dan onze eigen post?

Dam tot Damloop
Micky in het startvak van Le Champion Dam tot Damloop 2012

Om mee te doen aan de Dam tot Damloop krijg je erg weing tijd om in te schrijven, vaak is de inschrijving al na enkele uren gesloten door het grote aantal mensen dat dit wil. Het is ook echt een geweldig evenement om aan mee te doen.

Om zeker te zijn van deelname kun je ook eenvoudig weg lid worden van Le Champion die veel van dit soort evenementen organiseert. Le Champion heeft een eigen startvak bij de Damloop en Micky is er klaar voor!

Dam tot Damloop
Startvak deelnemers Le Champion Dam tot Damloop 2012

Zoals je hierboven kunt zien heeft Le Champion heel wat leden, je ziet hier het eigen startvak.

Na een korte toespraak van Ronald de Boer over de stichting Spieren voor Spieren, die wordt ondersteund door de Dam tot Damloop, kunnen we met 8328 Le Champion lopers op weg naar Zaandam.

In het totaal lopen er op deze dag +/- 50.000 deelnemers. Dit zijn een groot deel deelnemers van bedrijven en goede doelen.

Dam tot Damloop
Route Dam tot Damloop Google Earth

Het parcour is geweldig leuk, na één kilometer de IJ tunnel in, wat erg zwaar is, maar daarna is het lekker vlak en ontzettend leuk lopen over de dijkjes met de karakteristieke huisjes in Amsterdam Noord en Zaandam. De enthousiaste mensen onderweg, dragen je als het ware naar de finish.

Overal onderweg is live muziek en draaien er Dj’s. Als je het laatste stuk echt vermoeid raakt staan er ontzettend veel mensen langs de weg, om je aan te moedigen zodat het wel goed moet komen. Zoveel vrolijke mensen geven je alle energie die nodig is, om dit loopje met een PR (persoonlijk record) te beeindigen. Dit heeft Micky ruimschoots gedaan.

Toen ze begon te trainen werd de klok op 1:45 uur gesteld ,maar al snel bleek dit te langzaam voor Micky die het hardlopen in no time onder de knie heeft gekregen. We stelden de gewenste eindtijd bij naar 1:40 uur. Maar het belangrijkste doel was dit samen te doen en genieten van deze dag. Dit kwam helemaal goed dankzij het prachtige weer en de enthousiste mensen.

Dam tot Damloop
Micky en Jan na de Dam tot Damloop 2012

Uiteindelijk zijn we samen gefinished in een geweldige tijd van 1:36 uur. We zijn allebei dik tevreden over het resultaat en gaan ons nu voorbereiden op de halve marathon van Amsterdam die we 21 Oktober samen gaan lopen.

Jan loopt volgende week al weer de ZKA halve Marathon in Haarlem. Nu maar hopen dat de omstandigheden en sfeer net zo goed zullen zijn als bij de Dam tot Damloop.

Dam tot Damloop
Afval Dam tot Damloop 2012

Dat de logistieke operatie zich bij de Damloop niet beperkt tot het vervoer van kleding en mensen blijkt hier op het station van Zaandam waar we na afloop werden opgehaald door Peter.

Hieronder zie je nog het detail van onze Dam tot Damloop 2012.

Jan liep samen met Micky een identieke tijd:

Alle foto’s werden gemaakt met mijn Samsung Galaxy Mini.

Hieronder het video verslag van RTV Noord Holland

[hana-flv-player video=”https://www.janmicky.nl/uploads/video/dtd2012.flv” width=”500″ height=”320″ description=”Verslag Dam tot Damloop 2012 door RTV NH” clickurl=”https://www.janmicky.nl” clicktarget=”_blank” player=”4″ autoplay=”false” loop=”false” autorewind=”true” splashimage=”” /]

Ik ben Jan en ik woon samen met Micky in Vogelenzang. Deze website gaat over de zaken die ons bezig houden in het leven zoals wonen, reizen, eten, natuur, opmerkelijke artikelen, youtube videos en sport. We houden werk gescheiden van prive, dus geen werk gerelateerde artikelen op deze website. Veel plezier en plaats gerust feedback onder de artikelen. Jan & Micky

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...