bahai tuinen in Haifa
Backpacking,  Israel

Bahai tuinen in Haifa

Onze reis door Israël begon in Tel Aviv, maar die stad bezochten we pas echt op het einde van onze reis. We besloten in noordelijke richting te rijden met onze huurauto, via Ceasarea richting Haifa. Op dag twee van onze vakantie bezochten we de Bahai tuinen in Haifa al. Het was er zo mooi dat we besloten om nog een dagje te blijven.

Luister tijdens het lezen naar Coldplay en klik hier om naar de website van Coldplay te gaan.

Clocks - Coldplay     

Ons verblijf was geboekt in het Port inn Guesthouse dat prima kamers aanbiedt voor een redelijke prijs. Dit guesthouse bevindt zich op loopafstand van al het mooie dat Haifa te bieden heeft voor de gemiddelde toerist of backpacker.

Havenstad Haifa:

Haifa is een prachtige havenstad aan de middellandse zee, dit is tevens de enige stad in Israël waar je de zee ook naar het noorden kunt bewonderen.

Haven van Haifa in Israel
Haven van Haifa in Israel

Mount Carmel:

De Bahai tuinen in Haifa beginnen boven op Mount Carmel. Deze berg is waarschijnlijk het duurste stukje Haifa dat je kunt bezoeken. Hier vind je de hoofdingang naar de Bahai tuinen en er staan hotels met eindeloos veel sterren.

Dan Carmel hotel met uitzicht op de Bahai tuinen

Als je een middelmatige portemonnee bezit kun je beter naar boven wandelen om daar eens rustig rond te kijken, dit scheelt al snel honderden euro’s per overnachting.

Bahai tuinen in Haifa
Bahai tuinen in Haifa

Unesco:

De Bahai tuinen staan op de Unesco werelderfgoedlijst en dat is bijzonder. Dit stukje cultuur is meer dan zomaar een park in een stad. Het park is eigenlijk de begraafplaats van de oprichter van het Bahai geloof. De profeet van de Bahai ( de Báb ) ligt in het mausoleum met de gouden koepel begraven.

Altijd licht:

Er brandt altijd licht in de tuin zodat de profeet, die jaren gevangen zat in het donker, nooit meer in het donker hoeft te verblijven. De tuinen nemen een prominente plaats in de stad in, en ‘s avonds is het prachtig om te zien.

Water circuleert op plateaus:

De Bahai tuinen bestaan uit verschillende plateaus en water is overal. Dit water circuleert en wordt dus niet verspild. Ieder plateau heeft zijn eigen circulatie systeem, het water wordt dus niet van beneden omhoog gepompt om het dan weer naar beneden te laten lopen. Dat omhoog pompen zou ook niet kunnen, omdat de Bahai tuinen in Haifa op ongeveer een kilometer hoogte beginnen. Zo hoog pompen zou heel moeilijk en kostbaar zijn.

Bahai tuinen in Haifa
Bahai tuinen in Haifa

Perfectie:

De Bahai houden van schoonheid, dit is overal duidelijk te zien in de tuin die symmetrisch is aangelegd en de perfectie benadert. Deze perfectie zie je ook terug in de gebouwen die er neergezet zijn. Dit bedevaartoord is bekostigd door volgelingen van over de hele wereld.

Mausoleum:

De Bab ligt in dit prachtige gebouw begraven, het gouden koepeltje werd geschonken door volgelingen uit Nederland, werd ons verteld. De architect had zijn oorsprong in India, dit is zichtbaar in de mooie bouwstijl. Toch vindt het Bahai geloof zijn oorsprong in Iran.

bahai mausoleum
Bahai Mausoleum
bahai tuinen in Haifa
Hier denken wijze mannen na over de toekomst van hun geloof..
Bahai tuinen in Haifa
Wij gaan na het bezoeken nog even een hapje eten in de verlichte stad, het is bijna kerst!

Religie:

Israël wordt overspoeld met religie en dat leidt nogal eens tot problemen. Hier in Haifa bij de Bahai was het vredig en mooi, nu het geloof nog klein is. Of dit vredige kalme geloof altijd zo mooi zal blijven, weten we niet. Uiteindelijk streven religieuze leiders altijd naar macht en als ze die krijgen gaat het fout.

Bekijk de tuinen ook uit de lucht op YouTube

Wij reizen verder naar onze volgende bestemming, het meer van Galilea.

Ik ben Jan en ik woon samen met Micky in Vogelenzang. Deze website gaat over de zaken die ons bezig houden in het leven zoals wonen, reizen, eten, natuur, opmerkelijke artikelen, youtube videos en sport. We houden werk gescheiden van prive, dus geen werk gerelateerde artikelen op deze website. Veel plezier en plaats gerust feedback onder de artikelen. Jan & Micky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...