Norway,  Youtube Video's

Aurlandsvegen Noorwegen: Het mooiste uitzicht ter wereld bij een openbaar toilet

Aurlandsvegen Noorwegen:
ros     

Als je van Flåm naar het Åurlandsfjord rijdt kun je dit doen door de Laerdalstunnel van 24.5 km lang te rijden, of over de bergpas. Wij hadden niet altijd zin om 24.5 km in het donker te rijden en namen regelmatig de bergpas. Moet er wel eerlijk bij vertellen dat de Laerdalstunnel om de 10 km prachtig verlicht is.

Aurlandsvegen Noorwegen
Laerdalstunnel

 

De eerste keer als je door de Laerdalstunnel rijdt is dit heel bijzonder, maar nu een aantal keren verder gaat de lol eraf en rij je liever in de frisse Noorse buitenlucht.  Het uitzicht over de bergpas is ook een stuk ruimtelijker dan in de donkere tunnel.

aurlandsvegen noorwegen
Aurlandsvegen Noorwegen

 

 

Tijdens de afdaling naar het dorp Åurland is er links van de weg een prachtig uitzichtpunt gemaakt met openbaar toilet. Het uitzichtpunt is ver buiten de berg gebouwd waardoor je bijna lijkt te zweven boven het fjord.

 

Aurlandsvegen Noorwegen

 

Probeer aan het einde maar eens je handen los te laten terwijl je tegen de glazenwand aan staat. En nu maar hopen dat het goed afloopt want als je valt dan is dat zeker 800 meter naar beneden.

 

Aurlandsvegen Noorwegen

Leuke oefening als voorbereiding op een bungy-jump.. dat zou ook een leuke attractie kunnen zijn op deze plaats..

Aurlandsvegen Noorwegen

Het is gelukkig goed afgelopen maar spannend was het wel voor iemand met hoogtevrees 🙂 Maar goed, een beetje gratis therapie is ook nooit weg natuurlijk.

Hieronder is de bijzondere bouw te zien van het grappige toilet met uitzicht. Waarschijnlijk is dit ook het enige toilet met zulke grote ramen om naar buiten te kijken.

Toilet uitzichtpunt Aurlandsvegen

Het Åurlandfjord is schitterend om te bezichtigen vanaf het toilet..

Aurlandsvegen Noorwegen
Aurlandsvegen Noorwegen

 

Om het prachtige panorama vanaf het uitzichtpunt te kunnen bewonderen moet je even de onderstaande youtube video bekijken.

 

Om meer te lezen over Åurlandsvegen Noorwegen kun je hier klikken.

 

 

 

5 / 5 stars     

Ik ben Jan en ik woon samen met Micky in Vogelenzang. Deze website gaat over de zaken die ons bezig houden in het leven zoals wonen, reizen, eten, natuur, opmerkelijke artikelen, youtube videos en sport. We houden werk gescheiden van prive, dus geen werk gerelateerde artikelen op deze website. Veel plezier en plaats gerust feedback onder de artikelen. Jan & Micky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading Facebook Comments ...